Οι πέντε καλύτερες Ακαδημαϊκές Μηχανές Αναζήτησης


Στις περισσότερες περιπτώσεις όταν πρόκειται να αναζητήσετε κάτι για ακαδημαϊκή έρευνα η μηχανή αναζήτησης της Google και άλλες παρόμοιες δεν εξυπηρετούν τόσο αποτελεσματικά για τον ειδικά για αυτό το συγκεκριμένο σκοπό. Παρακάτω θα δείτε τις πέντε καλύτερες μηχανές αναζήτησης για ποιοτική ακαδημαϊκή έρευνα και όχι μόνο γρήγορα, ευκολά και δωρεάν σε αξιόπιστο υλικό.


Google Scholar

To Google Scholar μελετητής στα ελληνικά είναι μια ακαδημαϊκή μηχανή αναζήτησης που προσφέρει η Google δωρεάν. Σε αυτή μπορείτε να ανακαλύψετε άρθρα, τεχνικές αναφορές, διατριβές, αναφορές,  επαγγελματικές εταιρείες, πανεπιστήμια  βιβλία και άλλα έγγραφα συμπεριλαμβανομένων επιλεγμένων ιστοσελίδων.

World wide science


Είναι μια μηχανή αναζήτησης που χρησιμοποιεί βάσεις δεδομένων από περισσότερες από 70 χώρες. Όταν οι χρήστες πληκτρολογούν ένα ερώτημα, αυτό εμφανίζεται σε μια ενιαία αναζήτηση βάσεων δεδομένων  από όλο τον κόσμο και θα εμφανίζει τόσο αγγλικά όσο και μεταφρασμένα αποτελέσματα από σχετικά περιοδικά και ακαδημαϊκούς πόρους. Ειδικά σχεδιασμένη για μαθητές, τους δασκάλους και τους μελετητές.

Science

Αυτή η μηχανή αναζήτησης δίνει πρόσβαση σε επιστημονικές πληροφορίες της κυβέρνησης των ΗΠΑ δωρεάν και αποτελέσματα έρευνας και ανάπτυξης (Ε&Α) και επιστημονικές και τεχνικές πληροφορίες από επιστημονικούς οργανισμούς. Αυτή η μηχανή αναζήτησης αντλεί από περισσότερες από 60 βάσεις δεδομένων, πάνω από 2.200 ιστότοπους και 200 ​​εκατομμύρια σελίδες περιοδικών, εγγράφων και επιστημονικών δεδομένων. Τα αποτελέσματα αναζήτησης μπορούν να φιλτραριστούν κατά συγγραφέα, ημερομηνία, θέμα και μορφή (κείμενο ή πολυμέσα).

RefSeek 

Tο RefSeek είναι επίσης μια  χρήσιμη μηχανή αναζήτησης για ερευνητές με μινιμαλιστικό σχεδιασμό. Η μηχανή αυτή αντλεί από πάνω από πέντε δισεκατομμύρια ιστοσελίδες, εγκυκλοπαίδειες, περιοδικά και βιβλία. Είναι παρόμοιο με το Google στη λειτουργικότητά του, εκτός από το ότι εστιάζει περισσότερο σε επιστημονικά και ακαδημαϊκά αποτελέσματα—που σημαίνει ότι περισσότερα αποτελέσματα θα προέρχονται από ιστότοπους .edu ή .org, καθώς και από διαδικτυακές εγκυκλοπαίδειες. Έχει επίσης την επιλογή για απευθείας αναζήτηση εγγράφων—παρέχοντας εύκολη πρόσβαση σε PDF ακαδημαϊκών εργασιών.

ERIC 

Η ERIC (Education Resources Information Centre) είναι μια διαδικτυακή ψηφιακή βιβλιοθήκη εκπαιδευτικής έρευνας και πληροφοριών. Είναι δωρεάν για δημόσια χρήση από το Ινστιτούτο Επιστημών της Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας των ΗΠΑ και δεν απαιτείται συνδρομή. Παρέχει άμεση πρόσβαση σε ακαδημαϊκές πληροφορίες που χρειάζεστε για την εργασία σας, ακόμη εκπαιδευτική βιβλιογραφία για την υποστήριξη της χρήσης εκπαιδευτικής έρευνας και πληροφοριών για τη βελτίωση της πρακτικής στη μάθηση, τη διδασκαλία, τη λήψη εκπαιδευτικών αποφάσεων και την έρευνα.

Η ανάρτηση ενημερώθηκε στις 03/03/2024

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 

Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα.