Βάλτε πολλά και διαφορετικά λειτουργικά συστήματα σε ένα Usb Fash για boot!

Έχουμε όλοι κουραστεί να περνάμε ένα και μόνο λειτουργικό σύστημα σε ένα usb για να κάνουμε format και μετά να το αναδιαμορφώνουμε για να βάλουμε άλλο λειτουργικό είτε είναι windows ή Linux τι θα λέγατε λοιπόν αν είχαμε πέντε ή δέκα διαφορετικά μεταξύ τους λειτουργικά συστήματα στο usb φλασάκι μας πχ. Windows XP, 7, 10, Ubuntu, linux mint, fedora κτλ. όλα αυτά σε ένα και μόνο φλασάκι που θα τοποθετούσαμε στην θύρα usb θα κάναμε boot και θα επιλέγαμε από ένα μενού που θα μας εμφάνιζε στην οθόνη μας το λειτουργικό που θέλουμε να εγκαταστήσουμε. 

Λοιπόν αυτό γίνετε με το παρακάτω πρόγραμμα θα πρέπει όμως πρώτα να έχουμε και τα λειτουργικά μας σε μορφή .iso έτσι ώστε να τα τοποθετήσουμε στο πρόγραμμα και από κει και έπειτα να τα ενσωματώσει μέσα στο usb φλασάκι μας.

Επίσης λειτουργεί και σε BIOS και σε υπολογιστές με UEFI.

Το πόσα λειτουργικά θα βάλετε εξαρτάτε από το πόσο μεγάλο είναι σε χωρητικότητα το φλασάκι σας αλλά και πόσο σε μέγεθος είναι τα αρχεία .iso λειτουργικά που διαθέτετε  θα πρότεινα με ένα γρήγορο usb φλασάκι και όχι κάποιο απλό γιατί θα έχετε μεγάλες καθυστέρησης και στην εγκατάσταση του λειτουργικού αλλά και στην ενσωμάτωση των λειτουργικών στο φλασάκι σας με χωρητικότητα πάνω από 16GB καθώς υπολογίζετε ότι περίπου 4GB για το κάθε λειτουργικό σύστημα.


WinSetupFromUSB: Κατεβάστε το από εδώ.

Στα γρήγορα...
  • Αφού το κατεβάσετε το ξεζιπάρετε στην τοποθεσία που θέλετε.
  • Ανοίγετε το "WinSetupFromUSB_1-7".
  • Επιλέγετε το USB (φλασάκι) που θέλετε (Να ξέρετε ότι θα σβήσει όλα τα περιεχόμενα που έχετε μέσα σε αυτό)

  • Τσεκάρετε την επιλογή "Auto format it with FBinst"
  • Μετά επιλέγετε ή το NTFS ή το FAT32.Ανάλογα με τον υπολογιστή που θα φορτώσουμε το λειτουργικό αν όμως είναι BIOS επιλογή NTFS ή UEFI επιλογή FAT32.Στις περισσότερες περιπτώσεις επιλέγουμε NTFS αφήνουμε τις υπόλοιπες επιλογές όπως έχουν.
  • Στην συνέχεια τσεκάρουμε την επιλογή για windows αν θέλουμε να βάλουμε Windows ή Linux κάνουμε κλικ στις τελείες  και στην συνέχεια επιλέγουμε το λειτουργικό Windows ή Linux που θέλουμε.
  • Θα μας εμφανίσει ένα μήνυμα που θα μας λέει να δώσουμε ένα όνομα στο αρχείο από το οποίο θα κάνουμε boot στο κύριο μενού που θα εμφανίζετε όταν ξεκινάει το USB.
  • Μετά τσεκάρουμε το κουτάκι "Test in QEMU" και κάνουμε κλικ στο  "GO".
  • Θα μας εμφανίσει ένα μήνυμα προειδοποίησης διαγραφής του USB(να ξέρετε ότι όλα όσα έχετε στο usb αυτό θα χαθούν) και επιλέγουμε ΝΑΙ και πάλι ΝΑΙ.
  • Περιμένουμε μέχρι η διαδικασία να ολοκληρωθεί όταν ολοκληρωθεί μας εμφανίζει το μήνυμα "Job Done" και αυτό ήταν τελειώσαμε.

Όπως είδατε έβαλα 2 λειτουργικά συστήματα στο Usb μου ένα Windows 10 για την ακρίβεια και ένα Linux το Slax φυσικά εσείς μπορείτε να βάλετε ότι θέλετε.

Τώρα για να βάλετε και άλλα λειτουργικά συστήματα πρέπει να επαναλάβετε την διαδικασία αυτή για παράδειγμα θέλω να βάλω και ένα τρίτο λειτουργικό Linux.

Ξανανοίγω το πρόγραμμα βάζω το .iso Linux λειτουργικό μου και ξετσεκάροντας όμως την επιλογή "Test inQEMU" και κλικ άρουμε στο "GO". Θέλουμε κι άλλο λειτουργικό ξανά αυτή η διαδικασία. Εξαρτάτε βέβαια η χωρητικότητα που έχετε στο usb φλασάκι σας.

Δείτε παρακάτω και ένα βίντεο με την διαδικασία.



Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 

Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα.