Κατασκοπία κάμερας μέσω Η/Υ


Μια ξανθιά γυναίκα που κρατά ένα μωρό στην αγκαλιά της και το ταΐζει με το μπιμπερό λέει: «See! That shit keeps popping up on my fucking computer!».
Η γυναίκα παρακολουθείται από τον υπολογιστή ενός hacker που βρίσκεται χιλιάδες μίλια μακριά της. 

Ο hacker έχει μολύνει το μηχάνημά της με ένα εργαλείο απομακρυσμένης διαχείρισης (RAT), το οποίο του δίνει πρόσβαση στην οθόνη της γυναίκας, την κάμερα, τα αρχεία, το μικρόφωνο κ.α. Παρακολουθεί αυτή και το μωρό της μέσω ενός μικρού παραθύρου ελέγχου που έχει ανοίξει στο Windows PC του και μετά αποφασίζει να διασκεδάσει λίγο. Ανοίγει ορισμένες ιστοσελίδες με σοκαριστικό και πορνογραφικό περιεχόμενο στον υπολογιστή της γυναίκας.
 
Η γυναίκα τρομάζει. «Σε τρόμαξε;» ρωτά κάποιος εκτός κάμερας. Ένας νεαρός εμφανίζεται στην κάμερα. Και οι δύο κοιτάνε τρομοκρατημένοι τον υπολογιστή, όπου εμφανίζεται η εικόνα ενός γυμνού ηλικιωμένου άνδρα, την οποία εξαφανίζει άμεσα το λογισμικό ασφάλειας της McAfee, εφόσον αναγνωρίζει την ιστοσελίδα ως «επικίνδυνη».
 
Ακούγεται πάλι ο μικρός που λέει: «Νομίζω ότι κάποιος έχει παραβιάσει τον υπολογιστή μας.»
 
Φυσικά, αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα, ο συγκεκριμένος hacker έχει αποκτήσει πρόσβαση σε αρκετούς υπολογιστές όπου παρακολουθεί τους χρήστες.
 
Πως το καταφέρνει; Μέσω του εργαλείου RAT που προαναφέραμε. Τα εργαλεία RAT δεν είναι κάτι νέο, μια ομάδα hackers είχε κυκλοφορήσει το BackOrifice στο συνέδριο Defcon το 1998. Βέβαια, το εργαλείο δεν δημιουργήθηκε για κακόβουλο σκοπό, αλλά για την απομακρυσμένη διαχείριση των υπολογιστών σε διάφορες εταιρείες.
 
Τέλος, δεν είναι δυνατό να εγκατασταθεί ένα εργαλείο στον υπολογιστή χωρίς την έγκριση του χρήστη, γι’ αυτό θα πρέπει να προσέχετε πολύ τα αρχεία που εκτελείτε στο pc σας.
 
Πηγή:secnews.gr


Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 

Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα.